Strandhuisjes Castricum aan Zee

Wil je een strandhuisje huren in Castricum aan Zee? Castricum aan Zee, ook wel genaamd  ook wel Bakkum aan Zee, is geen “echte” badplaats  maar is in feite alleen de benaming voor het strand, het bos en de duinen met bijbehorende horeca (diverse strandtenten, restaurants) en overige toeristische faciliteiten. Castricum aan Zee heeft zelf geen inwoners en ook geen boulevard. Castricum aan Zee staat vooral bekend om zijn rust, ruimte en mooie natuur. Het strand is te verdelen in twee delen: het Drukke Strand en het Stille Strand.

Kleinschalige Projecten

Aan Zee Slapen – De strandhuisjes staan naast het strandpaviljoen Bad Noord, op het noordelijke deel van Castricum aan Zee, weg van de drukte. Het biedt u de mogelijkheid heerlijk te genieten van zee en strand, zonder dat u daarvoor eerst in de file hoeft te staan. Er is een groot parkeerterrein bij de strandopgang. Er staan 24 strandhuisjes van 3 * 3 meter met een eigen terras van 3 * 3 meter. De huisjes staan op het strand van begin mei tot en met eind september. Enkele van deze huisjes zijn momenteel te koop.

Particuliere strandhuisjes

Op het strand van Castricum aan Zee staan geen particuliere strandhuisjes.

Vakantieparken

In Castricum aan Zee is geen gerenommeerd vakantiepark gevestigd. Klik hier voor de dichtstbijzijnde vakantieparken in de buurt.

Parkeren en bereikbaarheid

  • Het strand is gemakkelijk met de auto te bereiken en vlak bij de grote strandopgang is een grote parkeerplaats (tegen betaling).

Horeca & winkels

  • Castricum aan Zee heeft geen boulevard. Wel zijn er verschillende paviljoens waar u terecht kunt voor een heerlijke kop koffie, een ijsje of een smakelijke maaltijd.

Praktisch & tips

  • Castricum aan Zee ligt ten westen van Bakkum en Castricum, voorbij het bos en de duinen aan het einde van de Zeeweg, midden in het Noordhollands Duinreservaat. Vanaf de dorpskern Castricum is de strandopgang per fiets te bereiken in ongeveer 10 minuten. Vanaf de dorpskern Bakkum is dat 5 minuten.
  • Voor toegang tot het bos en de duinen van het Noordhollands Duinreservaat, gelegen tussen Wijk aan Zee en Bergen aan Zee, is een zogenaamde “duinkaart” verplicht. Voor toegang tot het (drukke) strand via de Zeeweg is de duinkaart niet verplicht.