Strandhuisjes IJmuiden

Wil je een strandhuisje huren in IJmuiden? Het strand van IJmuiden is één van de breedste stranden langs de Nederlandse kust. Tevens is IJmuiden natuurlijk bekend om haar pieren: de Noordpier bij Velsen-Noord en de Zuidpier in IJmuiden. Deze pieren zorgen voor een unieke stroming, waardoor het strand elk jaar weer enkele meters breder wordt. IJmuiden kent een drietal stranden: strand Noordpier, Strand IJmuiden aan Zee en Strand IJmuiderslag.

Kleinschalige Projecten

Er zijn geen kleinschalige projecten van strandhuisjes in IJmuiden.

Particuliere strandhuisjes

Op het strand van IJmuiden staan alleen particuliere strandhuisjes. De strandhuisjes staan in een drietal rijen. De eerste rij heeft vrij uitzicht op de zee De derde rij is de achterste rij en hoger dan de voorste rijen. Voordeel is dat je geen dikke laag zand op je terras krijgt als het stevig waait. Indien gewenst kan er worden geopteerd voor een andere rij. Hiervoor bestaan wachtrijen.

Vakantieparken

In IJmuiden is geen gerenommeerd vakantiepark gevestigd. Klik hier voor de dichtstbijzijnde vakantieparken in de buurt.

Parkeren en bereikbaarheid

  • De bereikbaarheid is uitstekend en er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen (vlak achter het strand voor maximaal 8 euro per dag).
  • Met het openbaar vervoer is IJmuiden eveneens snel en gemakkelijk te bereiken.
  • Er is een apart parkeergedeelte voor strandhuisjeseigenaren op de parkeerplaats bij Seaport Marina. Vanaf hier kun je de huisjes lopend of met de strandtaxi bereiken.

Horeca & winkels

  • Er zijn vier strandpaviljoens die het hele jaar door geopend zijn.

Praktisch & tips

  • Strand Noordpier is geschikt voor actieve watersporten, door de ligging van de Noordpier ontstaat er een golfstroming die zeer geschikt is voor wind- en kitesurfen.
  • Strand IJmuiden aan Zee ligt bij de jachthaven Marina Seaport IJmuiden. Dit strand is geschikt voor actieve watersporten, door de ligging van de zuidpier ontstaat er een golfstroming die zeer geschikt is voor wind- en kitesurfen.
  • Strand IJmuiderslag ligt ten zuiden van het strand van IJmuiden aan Zee. Het zuidelijke deel van dit strand is een hondenlosloopgebied en door het brede strand is dit gedeelte van het strand zeer geschikt boor kitebuggying, strandzeilen en terreinsport autoraces.