Strandhuisjes in Noord-Holland

Julianadorp aan Zee

Wil je een strandhuisje huren in Julianadorp aan Zee? Julianadorp aan Zee is een badplaats in de gemeente Den Helder. Julianadorp aan Zee is de grootste badplaats van de Noordkop, er komen jaarlijks zo’n 300.000 bezoekers, waarvan een groot deel uit Nederland en Duitsland. Maar omdat het strand van Julianadorp aan Zee vrij lang is, kan men tijdens het hoogseizoen niet spreken van een overvol strand.

Wijk aan Zee

Wil je een strandhuisje huren in Wijk aan Zee? Het dorp Wijk aan Zee maakt deel uit van de gemeente Beverwijk en telt maar 2400 inwoners. Het is vooral bekend als strandhuisjes ‘mekka’ voor toeristen vanwege het enorm brede strand. Als je de eilanden niet meetelt dan heeft Wijk aan Zee het breedste strand van Nederland. Het strand van Wijk aan Zee heeft een blauwe vlag, een internationale onderscheiding voor een schoon en veilig strand.

 

Castricum aan Zee

Wil je een strandhuisje huren in Castricum aan Zee? Castricum aan Zee is geen “echte” badplaats  maar is in feite alleen de benaming voor het strand, het bos en de duinen met bijbehorende horeca (diverse strandtenten, restaurants) en overige toeristische faciliteiten. Castricum aan Zee heeft zelf geen inwoners en ook geen boulevard. Castricum aan Zee staat vooral bekend om zijn rust, ruimte en mooie natuur. Het strand is te verdelen in twee delen: het Drukke Strand en het Stille Strand.

IJmuiden

Wil je een strandhuisje huren in IJmuiden? Het strand van IJmuiden is één van de breedste stranden langs de Nederlandse kust. Tevens is IJmuiden natuurlijk bekend om haar pieren: de Noordpier bij Velsen-Noord en de Zuidpier in IJmuiden. Deze pieren zorgen voor een unieke stroming, waardoor het strand elk jaar weer enkele meters breder wordt. IJmuiden kent een drietal stranden: strand Noordpier, Strand IJmuiden aan Zee en Strand IJmuiderslag.