Strandhuisjes Castricum

Strandhuisjes in Castricum huren? Dat kan in Castricum aan Zee! Castricum aan Zee, ook wel genaamd Bakkum aan Zee, is geen “echte” badplaats. Het is in feite alleen de benaming voor het strand, het bos en de duinen met bijbehorende horeca en overige toeristische faciliteiten. Castricum aan Zee heeft zelf geen inwoners en heeft ook geen boulevard. Castricum aan Zee staat vooral bekend om zijn rust, ruimte en mooie natuur. Het strand is te verdelen in twee delen. Het eerste deel is het drukke strand; het tweede deel het stille strand.

Castricum Slapen op het strand

Aan zee een strandhuisje huren

Een huisje huren op het strand is alleen toegestaan in een strandunit die hoort bij het strandpaviljoen Bad NoordU heeft de keuze uit strandunits met fantastisch zicht op zee en strandunits met de rust om u heen en mooi uitzicht op het duingebied. Er is een gemeenschappelijke sanitaire voorziening voor de units met het zicht op het duingebied. De zeezicht huisjes hebben eigen toilet en douche.

De strandhuisjes van Strandhuis te huur staan naast het strandpaviljoen Bad Noord, op het noordelijke en rustige deel van Castricum aan Zee. Er is gemeenschappelijk sanitair en een gemeenschappelijke kookunit. Om bij de huisjes te komen moet u een stukje lopen over het strand of door het duin. Er is een groot parkeerterrein bij de strandopgang.

Vlakbij zee een huisje huren

Aan de rand van het strand ligt Strandhotel Zoomers. Met een paar stappen staat u met uw voeten in het zand. De kamers in dit hotel hebben zicht op de zee. Vlakbij het strand van Castricum zijn helaas geen vakantieparken.

Particuliere huisjes

Wilt u zelf een strandhuisje kopen en eigenaar worden? Kijk dan voor meer informatie op de website van de Vereniging Strandhuisjes Castricum

Kamperen

Als u wil kamperen in de buurt van de kust van Castricum zijn volop mogelijkheden. Er zijn een aantal mooie en gezellige mini campings, maar er zijn ook een paar grote campings. Daarnaast zijn er boerencampings waar u terecht kunt voor een heerlijk verblijf. Kijk hier voor meer informatie over kamperen in de omgeving van Castricum.

Parkeren en bereikbaarheid

  • Het strand is gemakkelijk met de auto te bereiken en vlak bij de grote strandopgang is een grote parkeerplaats (tegen betaling).
  • Vanaf de dorpskern Castricum is de strandopgang per fiets te bereiken in ongeveer 10 minuten. Vanaf de dorpskern Bakkum is dat 5 minuten.

Praktisch & tips

  • Voor toegang tot het bos en de duinen van het Noordhollands Duinreservaat, gelegen tussen Wijk aan Zee en Bergen aan Zee, is een zogenaamde “duinkaart” verplicht. Voor toegang tot het (drukke) strand via de Zeeweg is de duinkaart niet verplicht.