Strandhuisjes IJmuiden

Strandhuisjes in IJmuiden huren? Het strand van IJmuiden is één van de breedste stranden langs de Nederlandse kust. Tevens is IJmuiden natuurlijk bekend om haar pieren: de Noordpier bij Velsen-Noord en de Zuidpier in IJmuiden. Deze pieren zorgen voor een unieke stroming, waardoor het strand elk jaar weer enkele meters breder wordt. IJmuiden kent een drietal stranden: strand Noordpier, Strand IJmuiden aan Zee en Strand IJmuiderslag.

Aan zee een strandhuisje huren

Op het strand van IJmuiden staan alleen particuliere strandhuisjes. De strandhuisjes staan in een drietal rijen. De eerste rij heeft vrij uitzicht op de zee. De derde rij is de achterste rij en hoger dan de voorste rijen.

IJmuiden Basecamp Tiny House

Vlakbij zee een huisje huren

OP 200 à 300 met van het strand ligt Apollo Hotel IJmuiden Seaport Beach. Dit hotel wordt omringd door het Kennemermeer en de jachthaven. Alle kamers hebben uitzicht op de jachthaven of het Kennemermeer.

Ook een echter aanrader zijn de Basecamp Tiny Houses: kleine maar zeer comfortabele huisjes vlakbij duinen en het strand.

Vitamine Zee is een accommodatie op ongeveer 300-400 meter van het strand. Deze bed & breakfast biedt gratis privé parkeergelegenheid. Vitamine Zee beschikt over een terras en er kan gezwommen worden in het binnenzwembad.

Op ongeveer 500 meter van het strand, midden in de duinen, is een luxe chalet te huur.

Parkeren en bereikbaarheid

  • De bereikbaarheid is uitstekend en er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen.
  • Met het openbaar vervoer is IJmuiden eveneens snel en gemakkelijk te bereiken.
  • Er is een apart parkeergedeelte voor strandhuisjeseigenaren op de parkeerplaats bij Seaport Marina. Vanaf hier kun je de huisjes lopend of met de strandtaxi bereiken.

Praktisch & tips

  • Er zijn vier strandpaviljoens die het hele jaar door geopend zijn.
  • Strand Noordpier is geschikt voor actieve watersporten, door de ligging van de Noordpier ontstaat er een golfstroming die zeer geschikt is voor wind- en kitesurfen.
  • Strand IJmuiden aan Zee ligt bij de jachthaven Marina Seaport IJmuiden. Dit strand is geschikt voor actieve watersporten, door de ligging van de zuidpier ontstaat er een golfstroming die zeer geschikt is voor wind- en kitesurfen.
  • Strand IJmuiderslag ligt ten zuiden van het strand van IJmuiden aan Zee. Het zuidelijke deel van dit strand is een hondenlosloopgebied en door het brede strand is dit gedeelte van het strand zeer geschikt boor kitebuggying, strandzeilen en terreinsport autoraces.