Strandhuisjes Zuid-Holland

Strandhuisjes provincie Zuid-Holland

Strandhuisjes in Zuid-Holland huren? Dat kan! In de provincie Zuid-Holland zijn 6 badplaatsen met heerlijke strandhuisjes aan de kust. De bekendste en populairste badplaatsen van Nederland is natuurlijk Scheveningen. Een bezienswaardigheid in Scheveningen is natuurlijk de Scheveningse Pier en de Scheveningse Haven. Strandhuisjeboeken.nl heeft de belangrijkste en gezelligste strandhuisjes aan de kust van Zuid-Holland op een rij gezet.

Hoek van Holland

Hoek van Holland is een bijzondere badplaats. De ligging is uniek! Hoek van Holland ligt aan de uitgestrekte Noordzeekust én aan het begin van de Nieuwe Waterweg – de poort naar Rotterdam – waar regelmatige imposante zeeschepen koers zetten naar de Rotterdamse haven. Het strand van Hoek van Holland is 250 meter breed en 3,5 kilometer lang. Erachter liggen de duinen met hun vrij toegankelijke fiets- en wandelpaden.

Katwijk aan Zee

Katwijk aan Zee is een echte familiebadplaats met de mooiste boulevard van Nederland. Het is goed toeven, want het is de ideale omgeving om te wandelen, te fietsen, maar ook om te shoppen in de onderscheidende winkels. Het centrum van Katwijk is op 10 minuten lopen. Vanuit Katwijk aan Zee vaart een luxe schip in drie uur naar Haarlem of naar Delft.

Kijkduin

Kijkduin is de 2e badplaats van Den Haag. Kijkduin is in veel opzichten kleinschaliger dan Scheveningen, maar dit heeft ook juist z’n charme. Op het Deltaplein tref je een grote diversiteit aan winkels en restaurants aan. Kijkduin ligt op 10 auto-minuten en van het centrum en met het openbaar vervoer is het slechts 20 minuten.

Wassenaar

Het strand van Wassenaar, ofwel de Wassenaarse slag, is een heerlijk breed zandstrand waar je makkelijk kan komen met de auto, fiets of te voet. Met een kustlijn van ruim acht kilometer is Wassenaar dé plek om te recreëren.

Noordwijk

Noordwijk is een badplaats met een lange kuststrook van circa 13 km, waarvan ongeveer 3 km daadwerkelijk voor de bebouwde kom van Noordwijk ligt. Noordwijk bezit het Europese keurmerk QualityCoast. Dit keurmerk wordt uitgereikt aan internationale kustplaatsen die bijzondere inspanningen hebben geleverd op het gebied van toerisme en milieuzorg, voor het behoud van natuur en landschap, eigen identiteit en cultureel erfgoed. 

Ouddorp

Ouddorp is een badplaats op de kop van het eiland Goeree-Overflakkee, helemaal in het zuiden van de provincie Zuid-Holland. Diverse keren is Ouddorp verkozen tot ‘De beste badplaats van Nederland’. In augustus vinden jaarlijks de 1e en 2e toeristendag plaats met traditiegetrouw een vuurwerk- of lasershow op het strand.

Scheveningen

Scheveningen is de bekendste en populairste badplaats van Nederland. Scheveningen biedt het hele jaar door diverse grote evenementen en festiviteiten. Scheveningen Haven is bekend om de vishandel maar is ook de plek waar tal van restaurants en eetcafés zijn gevestigd.

roompot strandhuisje huren
landal strandhuisje huren
booking strandhuisjes huren
tui strandhuisjes huren in het buitenland